Необичен за нас обичен ден за нив – Saas Fee

Швајцарскиот глечер Saas Fee денес,  таму тековно функционира борбата за одржување на стазите во лето. Глечерска зона на Saas Fee, Allalin е пристапна преку подземна гондола и работи до крајот на октомври. За време на летниот работен термин, лифтовите отвараат од 7:30 но за да стигнете до таму ви треба повеќе од еден час, па затоа пожелно е да се станува рано за да се фати добра температура на снегот.  Располага со 20 км патеки повеќето за напредно скијање, а делумно е популарен за тренинг на тимови од алпско и фристајл скијање.  Снежниот парк процветува повторно во лето за време на организирани натпревари проследени со забави. Цената на картата во лето зависно од тоа во која зона сакат да скијате, се движи до 65 евра по ден за возрасни.
203150 saas fee glacier18954919_saas fee glacier 19023671_saas fee glacier 19055023_saas fee glacier

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки