ПРЕЗЕНТАЦИИ ПО ПОВОД „СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПЛАНИНАТА“

Презентации по повод „Светскиот ден на планината“, 11.12.2014

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Комисија за високогорство и експедиционизам, по повод „Светскиот ден на планината“, на 11.12.2014 (четврток) во ДХО “Даре Џамбаз“ сала 1(ул. 11 Октомври бр. 42) со почеток во 18:00 часот, организира презентации со следната:

ПРОГРАМА:

18:00 – Мон Блан 4810 мнв и Дуфоршпице 4634 мнв од италијанска страна (Васил Трендафилов)

18:30 – „Љубох“ – кратко видео (Игор Јовановски)

18:40 – Ултра-треил ду Мон Блан 2014 (Светлана Стојаноска)

19:00 – БМУ експедиција 2014: Елбрус 5642 мнв (Живко Темелкоски)

19:30 – Аконкагва 6963 мнв (Маја Лазиќ)

19:50 – Ленин Пик 7134 мнв (Горан Николоски)

20:10 – К-2 8611 мнв (Здравко Дејановиќ)

zdravko-dejanovic-k2-mkc5

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки