Работилница : Движи се безбедно низ македонските планини

22048128_fpsm

Следи го настанот

Почитувани,
ФПСМ организира работилница на тема „Движи се безбедно низ македонските планини“. Работилницата ќе се одржи во ДХО Даре Џамбаз – Скопје, во сала 1. На настанот свое излагање ќе имаат повеќе комисии во склоп на федерацијата и тоа :
Комисија за планинарски патеки, Комисија за планинарски водичи, Комисија за високогорство и експедиции и Младинска комисија

Младинска комисија :
18.00 – 18.15 часот
Тема 1 – Безбедност на млади во планина, организација на настани со млади планинари.

18.15 – 18.30 часот
Комисија за планинарски патеки:
Тема 2 – Движи се безбедно низ македонските планинарски патеки.

18.30 – 18.45 часот
Комисија за планинарски водичи:
Тема 3 – Улогата на планинарските водичи во безбедното планинарење.

18.45 – 19.00 часот
Комисија за високогорство и експедиции:
Тема 4 – Соодветен избор на опрема и проценка на тежинското ниво на искачувањата

19.00 – 20.00 часот
Гости, ваши размислувања и прашања

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки