Априлски фрирајд репортажи за возрасни – Шар Планина

ljuboten freeride ski touring 010

ljuboten freeride ski touring 011

Искачувањето на шарските врвови секогаш претставува предизвик, посебно во снежни услови кога пристапот со ски и сноборд опрема е многу по комплексен и е со висок ризик. Пристапувањето и искачувањата до одалечените врвови и снежни кулоари на Шар Планина во зони над 2500 метри траат и повеќе од 6 часа, но потоа на адреналинот и екстремното задоволството му нема крај.

Во прилог кратки репортажи од Љуботен и Езерски врв од крајот на април, туринг на дел од скопската фрирајд дивизија на кои ски сезоната им е поврзана со имањето на снег низ долините, а не со зимата како годишно време по планините.

Видео материјали: Мики Саздовски

 

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки