Галерии

Есенско шаренило низ националниот парк Маврово

img_1557-korab-vrben-bogdevo

Прошетка низ спокојството на природата, истражување и собирање шумски плодови. Есенски пејсажи забележани од нашата камера, октомвриско шаренило од бои низ зоната на националниот парк Маврово, на потегот од селата Врбен, Богдево и корабските врвови. Димитар Попов

повеќе »

Ноќ под ѕвезденото небо на Шара, еве како изгледа…

108252_shar-planina-plat-leshnica

Моментите на уживање се дело на Александар Алексов, чија пасија покрај дружењето со природата и аутдор спортовите, е и астрофотографијата. Фотографиите кои тераат на авантура, се направени минатиот викенд 28-29 мај, за време на традиционалниот марш Титов Врв 2016. Александар Алексов инаку е член и на Скопското астрономско друштво, и со него имавме можност да поминеме ноќ под ѕвезденото небо …

повеќе »
Оди на лентата со алатки