Настани

Трка во ски центар Брезовица

15 brezovica trka

Овој викенд 15-17  2014 во ски центарот Брезовица ќе се одржи натпревар, трка  во скијање и сноуборд во неколку катергории организирана од Scardus. Ехо планинскиот фестивал ќе учествува во настанот со вечерни проекции на отворено со некои од постоечките филмови. извор:https://www.facebook.com/EhoDenoviNaPlaninskiFilmovi

повеќе »

Планинарски протестен марш за спас на Водно

11 marsh na vodno

Втор протестен марш за спас на Водно. Да ја зачуваме нашата оаза на чист воздух од насилната урбанизација. Ве повикавме да ни се придружите заеднички да искажеме загриженост и несогласување со забрзаното уништување, прекумерната урбанизација, сечењето на шумата, изградбата на бројни објекти и сообраќајници на планината Водно. Сакаме да го спасиме Водно за себе, за сите нас и за следните …

повеќе »

Искачување на Титов врв на првиот ден од зимата-Втор обид

titov vrv-planinarski-dom-argentus

Недела 18,01,2015 старт Планинарски дом Смрека во 6,30ч на повторен обид за зимско искачување на Титов врв по гребен-Церипашина-Антени-Бакардан-во траење од 5ч и исто во повраток 5 чПоагање во 05 ч .од Скопје од птт ж.станица и попатно/Градежен фак-џотел Карпош- Сити мол-Цујо г.петров/ Цена 400 денПостои можност и три врва за викенд Сабота се оди на Црн врв јелачки 1980м/недела …

повеќе »
Оди на лентата со алатки