ДВИЖЕЊЕ НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ – Совети од федерација


logo-fpsm

Во планините важат други законитости во однос на долините. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Следуваат неколку насоки за посигурна посета на планините во зимски услови.
Ако немате искуство, најдобро е во планините во зимски услови да се движите заедно со планинарски водичи регистрирани при Федерацијата за планинарски спортови во Македонија (ФПСМ).
Што треба да знаете ако во зимски услови учестувате во планинарска акција?

ПРЕВЗЕМИ МАТЕРИЈАЛ: Сигурно движење низ планини во зимски услови

Milenkov Kamen Karadzica

 

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки