Fischer новитети за 2017/2018

Fischer sportbike mk (2)

И оваа година како и претходните, австрискио производител на спортска опрема Fischer претстави бројни новини во производната програма за зимски спортови и движење низ снег.

Тие новитети допринесуваат за подобри перформанси

The curve скијата ја создадоа три легенди во алпското скијање Hans Knauss, Mike von Grüningen и Kristian Ghedina. Скијата го освои ISPO AWARD GOLD WINNER 2016/ 2017

Технологиите кои се користени кај оваа скија од највисок ранг се прилагодени на врвни скијачи, оние кои од скијата очекуваат најмногу. The curve се појавува во три верзии THE CURV BOOSTER, THE CURV DTX i THE CURV TI ALLRIDE / THE CURV RACE, а за новата сезона THE CURVE GT.

Fischer sportbike_IMG_1901-2

 

Сите модели на the curve имаат

Трикратен радиус кој ја обезебдува универзалноста на скијата. Предниот дел е слаломски за брз влез во свиок. Средниот е велеслаломски за поголема стабилност кон водење на свиоците, а задниот дел е повторно слаломски за агресивен излез од свиок и брза прирпема за новиот свиок.

Конкавен страничен зид за глатко лизгање низ свиоците и низ поголеми стрмнини. Триењето со снежната подлога е така сведено на минимум.

DIAGOTEX™ технологија за подобрување на отпорноста на телото. За таа цел постевени се дијагонални карбонски влакна, што во комбинација со плочи од титаниум овозможува исклучителна стабилност на телото на скијата.

Fischer so The Cuve моделот на скии направи значаен можеби најголем можен исчекор кај натпреварувачките скии кои се припремени за широка употреба. Во тој контекст целото искуство од овој проект е пренесено и на скијачките чевли The Curve каде легендите на скијањето Hans Knauss, Mike von Grüningen и Kristian Ghedina ја обликуваа и изработија ски чевлата The Curve.

Топлински обработена ски чевлата the Curve гарантира ист флекс во различни временски услови, со стабилност, контрола и оптимален пренос на силата кон скиите.

И покрај сите новитети во развојот и еволуцијата кај аплските ски чевли и понатаму се се темели на Fischer vacuum технологијата каде чевлата се прилагодува според обликот на стапалото. Со оваа единствена технологија, vacuum fit машина на нашиот пазар во Македонија располага единствено Sportbike (ТЦ Беверли Хилс) увозникот на Fischer опремата.

Fischer sportbike_IMG_1905-2

17499483_fischer

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки