Глобалното затоплување си работи

Глобалното затоплување е тема за дебата на бројни истражувачи, корпорации, метеоролози, дали постои, дале е реалност и слично. Додека тие дебати постојат големите разладувачи од северната хемисфера постепено и на очиглед на сите се повлекуваат. Барем за тоа нема потреба од големи истражувачко аналитички перформанси.

Глечерот Vowell , Британска Колумбијаvowell-glacier-2013 vowell-glacier-terminus-2005

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки