Извидница кон Ќурков Дол – Бистра

20171224133542_IMG_bistra kjurkov dol mavrovo

Ќурков Дол 2141м,  највисок врв во централниот масив на Бистра, маркантен врв кон југ кога скијате на Галички и Белички лифт, а изминатава недела бевме токму таму. Направивме мала извидничка тура со цел, изнаоѓање на нови турно и freeride рути . Направивме истражување со пешачење од околу 15 км проследено со интересни резултати. Лоциравме потенцијално добри линии, пристапи и падини, па сега сезоната ја чекаме уште по возбудени и желни за снег, кој очекуваме да го има долго и многу. Бидете во тек…

mavrovo outdoors | skimacedonia

 

15032911_bistra-kjurkov-dol-mavrovo15171039_bistra-kjurkov-dol-mavrovo15170885_bistra-kjurkov-dol-mavrovo15179101_bistra-kjurkov-dol-mavrovo15181303_bistra-kjurkov-dol-mavrovo151071001_bistra-kjurkov-dol-mavrovo15135812_bistra-kjurkov-dol-mavrovo15179015_bistra-kjurkov-dol-mavrovo15107291_bistra-kjurkov-dol-mavrovo

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки