Maewan – Екстремна Гренландска експедиција – скијање и планинарење

Maewan - Extreme skiing and mountaineering in Greenland 11

Неколку годишен проект, Maewan (името на бродот), патување околу светот, планинарење, качување карпи, скијање, алпинизам. Ерван Ле Лан е капетан на бродот и таткото на овој проект кој е мулти-дисциплинарна авантура за истражување низ седум мориња. Различно и надвор од комфорот на алпите, алтернатива на удобните хотели, хели скијање или скијање со ратрак…Еден од домородците на Грендланд коментира “Вие сте прилично луди, никој не доаѓа во ова време од годината, ризично е пловењето посебно со вакви едрилици, времето е ледено, морето е немирно, ветровито”.

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки