Мавровијата кога аутдор фотографијата беше ретка

Фотографии создадени десетина години наназад , кога аутдор фотографиите беа ретки, имаа поголема вредност и им се радувавме многу повеќе.

Слајдови фотографирани аналогно со Хаселблад, со употреба на филтри кои се додаваат пред објективите на апаратот. Претставуваат фантастично патување низ Маврово и падините на Бистра, бркајќи го снегот во периодот ноември – јуни.

Автор на фотографија, Дарко Стојановски

mavrovo bistra 120332000260270274 mavrovo bistra_120332000261015692 mavrovo bistra_120332000261899671 mavrovo bistra_120332000265308011 mavrovo bistra_120332000265740874 mavrovo bistra_120332000270224331 mavrovo bistra_120332000273103586 mavrovo bistra_120332000277083382 mavrovo bistra_120332000278874549 mavrovo bistra_120332000280772868 mavrovo bistra_120332000281204465 mavrovo bistra_120332000282108982 mavrovo bistra_120332000285283909 mavrovo bistra_120332000291294036 mavrovo bistra_120332000291753393

 

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки