Кој е најпопуларен зимски центар кај нас

instagram
www.instagram.com/skimacedonia.mk/

Направивме мала анализа за тоа кој е најтагиран и најпопуларен ски центар и ски регион во Македонија според Instagram таговите. Ги проверивме и водечките туристички места и градови, горе доле резултатите беа очекувани за првото место.

8. Караџица  #610

#big #mountains #karadzica ❄🌲🌲 #peaks #ubava and #ostrivrv #spring #skitouring #hiking #skimacedonia

A post shared by skimacedonia.mk (@skimacedonia.mk) on

7. Кожуф #968

#kozufmountainresort #kmr #kozuf #powder #mountain #winter #catskiing #snow #skiing#snowboarding#freeride

A post shared by Kozuf Mountain Resort (@kozufmountainresort) on

6. Пониква, #1.200 , Осоговски планини #1.443

#Osogovo, eastern edges of the #macedonian #mountains #hiking

A post shared by skimacedonia.mk (@skimacedonia.mk) on

5. Попова Шапка  #3.431 , дополнително под нејзиниот друг назив Kodra e Diellit #1.289 , Титов Врв 539, Љуботен  1.092

#sharmountain #ceripasina #popovashapka #lastwinter #freeride #mountains #skimacedonia

A post shared by skimacedonia.mk (@skimacedonia.mk) on

4. Галичица #3.523 

3. Пелистер #5.953

#catskiing #pelister #SFfreeride #skiing

A post shared by skimacedonia.mk (@skimacedonia.mk) on

 

2. Крушево # 6.808

1. Маврово #20.032 , Кораб 3.101

Независно од зимските ски центри, Скопје води со #383.509 тагови, пред нашиот главен туристички центар Охрид #219.830, Водно како рекративна зона има #21.538 , а кањонот Матка (canyonmatka) #6.676 тагови.

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки