Ноќ под ѕвезденото небо на Шара, еве како изгледа…

Моментите на уживање се дело на Александар Алексов, чија пасија покрај дружењето со природата и аутдор спортовите, е и астрофотографијата. Фотографиите кои тераат на авантура, се направени минатиот викенд 28-29 мај, за време на традиционалниот марш Титов Врв 2016. Александар Алексов инаку е член и на Скопското астрономско друштво, и со него имавме можност да поминеме ноќ под ѕвезденото небо над Караџица, каде детално ни беше објаснето коj, каде, свети по големото небо.

Ве оставаме со две фотографии, со цел да се развие имагинацијата и потребата да бидете таму во дивината…

13308252_Shar planina, Plat, Leshnica13308139_Shar planina, Plat, Leshnica

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки