Планински велосипедизам – Мавровска тура

 

probike-mavrovo-skimacedonia-bogdevoProbike Skopje организира, следи го настанот

Првпат кога ја конзумиравме турава, залепи ептен…викендот што е пред нас, недела, 26.11.2017 се вози една од најживописните МТБ тури, а е лоцирана во рамкие на националниот парк Маврово.

Рутата  е на релација MAVROVO – STREZIMIR – BRODEC – KRAKORNICA – BOGDEVO – VRBEN – MAVROVO.

Стартот е во 09:00, собирна точка Маврови Анови, паркингот кај Поштенското одморалиште

Превозот, храна и пијалок е во сопствена режија

Организаторот Пробајк препорачува оваа тура да ја возат активни велосипедисти, односно оние кои возат редовно преку целата година, денот е краток и нема да се прават големи паузи, освен во с. Бродец.

Задолжителна е технички исправен велосипед, заштитна кацига, топла облека.

Секој вози на своја одговорност

Задолжтелно е да носите со себе и спремни апарати
Податоци од патеката :
DISTANCE – 52.39 km
RIDING TIME – 3:22:41h
AVERAGE SPEED – 15.5km/h
MAX.SPEED – 54.4km/h
FULL TIME – 5:16:23h

probike-mavrovo-skimacedonia-mtb-ruta

probike-mavrovo-skimacedonia (2)

 

probike-mavrovo-skimacedonia-korab

??????????????????????????????????

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки