Ски центри ски состојба

Утре и деновите од продолжениот викенд не очекуваат претежно сончеви денови со слаб до умерен ветар

Оперативни ски центри со активни лифтови за скијање се Попова Шапка и Маврово , во Крушево активен е само двоседот кој води до ски центар Станич.

Лифтовите ќе продолжат со работа и после празниците.

Ски состојба 4 јануари 2018,

Попова Шапка , активни се сите лифтови и двоседи, освен Мал Јелак. Работата на двоседот Церипашина зависи и од временските услови. 20-30 см снег на долните лифтови, над 70 см снег на Церипашина

26544005_1900468149981878_popova sapka
Церипашина, фото Филип Митевски, 04.01.2018
26613712_1900464419982251_popova sapka
Церипашина, фото Филип Митевски, 04.01.2018
26171678_popova sapka
Попова Шапка, 3 јануари 2018

Маврово, 3 јануари 2018, активни се лифтовите во горниот дел од центарот, жолт, детски, конектор , галички 1 и галички 2.

20-30 см снег на горните лифтови во добра кондиција за скијање, црните стази во долниот дел не се активни немаат доволно снег.

26542889_mavrovo 03012018
Маврово, Антониј Крстевски, 03.01.2018
26610185_mavrovo 03012018
Маврово, Антониј Крстевски, 03.01.2018
26610173_mavrovo
Маврово, ски инструктор Адриан Абази, 03.01.2018

Крушево , во функција е двосед жичницата

26177219_10203814463518028_528125175_n
26135150_10203814463478027_220563210_n
Следете камери во живо

Webcams

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки