Скијачка дивина во близината на Скопје – Караџица

За тоа какви се перформансите за скијање на импресивниот масиф Јакупица и северните падини на зоната низ делот на Караџица нема потреба многу да се коментира. Природните убавини, богатството од шуми, реки и поточиња, налик на канадските територии, можат само да ги натераат останатите ски центри да се молат во оваа зона да нема ски центар.

Поставеноста на Караџица ја прави една од најснежните точки во Македонија, посебно северно изложените падини и големи долови околу врвовите Убава, Остри Врв , Миленков Камен. Кон овие точки се пристапува најчесто преку Патишка Река каде уште од почеток ве пречекуваат слики и пејсажи на кои не може да им се изнагледате.

Викендов ја разгледувавме големата дивина откривајќи нови територии, искуства и пејсажи.

 

IMG_3179-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3194-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3198-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3225-1 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3251-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3255-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3273-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3275-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3280-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3293-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3308-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3362-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3366-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3375-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3379-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv IMG_3382-1-2 Karadzica Patishka reka Ubava Ostri vrv

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки