Сведоци на едно време – скијање од Љуботен до Кораб 1933

Веројатно сте се запрашале, како било порано, дали имало скијање, кога, како? Одговорот еве го, фотографии кои сведочат за едно време. Скијачки марш од Љуботен до Кораб, 1933 година, месец април. Ако ги земеме во предвид условите и опремата, ова сигурно била епска тура, која била реализирана под покровителство на тогашниот Сојуз на планинарски друштва на кралството Југославија.

22886090_ljuboten korab ski tour22894446_ljuboten korab ski tour 22885811_ljuboten korab ski tour

 

23031256_ljuboten korab ski tour 23031541_ljuboten korab ski tour 23031660_ljuboten korab ski tour 23032411_ljuboten korab ski tour 23032548_ljuboten korab ski tour 23167788_ljuboten korab ski tour

23167766_1ljuboten korab ski tour23119887_ljuboten korab ski tour23172509_ljuboten korab ski tour23167703_ljuboten korab ski tour

 

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки