Шведската програма за зголемување на активноста кај децата руши рекорди

104272_G08_W01 fis snow kids

Речиси 100.000 деца и млади од 46 општини во Шведска имаа можност да искусат и да ги истражуваат радостите и уживањето на снег преку проектот “Сите на снег”.

Во својата осма година, “Сите на снег” – е мултисценска манифестација развиен од страна на шведската ски асоцијација, а целта е да се охрабрат младите деца да уживаат во физички активните хобија.

Генералниот секретар на шведската ски асоцијација Ола Стромберг , изјави дека може да се забележи како сите овие активности поврзани со “Сите на снег” придонесуваат за пројавување и зголемување на интересот за разни видови физичка активност независно дали е тоа на снег или не.

Шведските деца се движат помалку од многу други европски деца. Затоа “Сите на снег” ги повикува и анимира децата од различни училишта во општината, што придонесува да се постигне голема бројка, без разлика на нивното претходно искуство и навики околу снежните спортови.

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки