Tag Archives: аск скади

Со подиуми и потврда на квалитетот заврши малата турнеа на АСК Скади во Австрија

26913967_ask skadi

Со подиуми и потврда на квалитетот на нов натпревар во австриски Lienz организиран од друг оператор заврши малата турнеа на натпревари на АСК Скади во Австрија, под стручно водство на Александар Атансовски и Стаматовски Слободан. Данило Илиев како трет, а Јана Атанасовска со прво место во велеслалом. Останатите кадети во слаломските трки, Арсовски Кристијан 11ти и Мартин Христовски 12 место. Борјан …

повеќе »

Напорна агенда, засладена со низ победи

26942897_jana atanasovska ask skadi

По успешните натпревари во Словенија, клубот АСК Скади од Скопје, продолжи напорна натпреварувачка агенда со учество на натпревари во Австрија, денес 15 јануари во Lienz повторно го освои подиумот во женска конкуренција каде младата Јана Атанасовска го освои првото место во велеслаломската трка. Во машка конкуренција, Борјан Стрезоски заврши како 11ти, Јаков Добрески 12 , а Данило Илиев кој на преходната …

повеќе »

На натпревари во Словенија нашите клубови со три победи од два натпревари

25659509_ask skadi skopje

Интензивнaтa работа и големиот број тренинг денови на снег носат резултати без сомнеж. Клубот кој практикува тренинзи и натпревари во алпско скијање, АСК Скади од Скопје, на вчерашните натпревари во Голте, Словенија донесе 3 први места во две трки. На натпреварите за деца до 12 години, младата Јана Атанасовска и Данило Илиев ги освоија првите две места. Јана Атанасовска се …

повеќе »

Ски амбиент на глечерот Хинтертукс – тренинзи на ски клубот Скади

22007405_ask skadi

Алпскиот ски клуб Скади од Скопје има напорна агенда и активно се тренира изминатиот период на стандардна локација, глечерот Хинтертукс во Австрија, а тренинзите со кратки паузи ќе траат до ноември месец.

повеќе »

Вонземјаните од Скади – фото сесија пред летен одмор

19399492_837533896401883_3728191450343365159_n

Дечињата од скопскиот алпски ски клуб Скади, тренираат скоро секој месец, за оваа сезона јунската посета и тренинзи на глечерот Хинтертукс им беа последни, пред малку летен одмор. Еве дел од атмосферата кога доаѓаат моменти на лето, сонце, море, езеро…

повеќе »
Оди на лентата со алатки