Tag Archives: информации за снег

Студен викенд снегот дел од амбиентот

192.168.1.126_01_20170526084200362_TIMING popova sapka webcam

Повторно забелеа планинските региони над 2000 метри , викендот претежно облачен, со висока влажност на воздухот. Врнежи со помал интензитет во текот на целиот викенд. Доколку планирате да бидете во друштво со природата задолжително носете со себе планинарски чевли, кабаница и топла облека. Дневна температура на висина до 1800м околу 10°C. Во зоните над 2500 м од 0°C  до 4°C. …

повеќе »

Метео информации за следните два дена

snod_058

Приказ на акумулиран снег за следните 2-3 дена. Во регионите на Кораб и Шар Планина, во зони над 1800м се очекува до 40 см нов снег. Ветар: умерен до засилен со променлив правец, четврток југ-југозапад, петок север со умерен интензитет, сабота слаб ветар од северен правец. Дневни температури низ ски регионите на север- северозапад до -5°C, на југот околу 0°C Напомена: …

повеќе »

Заладување и нови слоеви снег

192.168.1.126_01_20170417093608905_TIMING

Зимскиот амбиент со кратки топли пролетни епизоди генерално се уште доминира на планините. Следните 2-3 дена, нестабилно време, заладување со слаб до умерен ветар, снег и температури околу 0°C. Зимската опрема за планинарење е задолжителна во зоните над 1700м. Следете во живо Webcams Karadzica backcountry skiing | 09 April 2017

повеќе »

Ски центарот Маврово ги стопира лифтовите

192.168.213.126_01_20170321155101763_TIMING

Од утре 22 март 2017, нема да работат ни Галички и Белички лифт, топлото време забрзано го стопи снегот на конекторите и жолтиот лифт, како и на рамниот дел околу Галичко бачило, пристапот станува отежнат, па лифтовите се стопирани.

повеќе »

Лифтовите во Маврово ќе работат и во текот на работната недела

IMG_2776 mavrovo bistra fis

За сите што се интересираат, работат Галички и Белички лифт, заедно со конекторите и ќе бидат оперативни и во текот на работната недела, а во функција се и бачилата за храна и пијалоци. Уживајте во белината и сонцето на Бистра. Цена на ски карта е 500 денари. Фото викенд, 18 март 2017

повеќе »

Искористете позитивен снежен амбиент на Маврово

received_18310598bistra mavrovo 130317

Изминативе денови, горните ски патеки се освежени со 10-15 см снег, температурите се околу нулата, а квалитетот на патеките е добар. Работат, конекторите и Галички и Белички лифт, таму има над 50 см снег. Цената на ски карта е 500 денари, искористете и уживајте во белината. Фото 13.03.2017

повеќе »

Бистра Маврово – ски извештај 28 02 17

mavrovo 280217

Од 1 март 2017, картите во Маврово се по цена од 500 денари, нема полудневни, студентски и слично. Ќе работата горните лифтови (Галички, Жолт и сврзниот), искористете го времето, крем, наочари за сонце и уживајте во хоризонтите и чистиот кислород. Снегот е пролетен, на пладне кашест, кој рано рани ќе фати добар снег или тоа што остана од него. Бистра, …

повеќе »

Мартовско скијање на Бистра за 500 денари

16422551_galicki belicki

Од денес 1 март 2017, картите во Маврово се по цена од 500 денари, нема полудневни, студентски и слично. Ќе работата горните лифтови, искористете го времето, крем, наочари за сонце и уживајте во хоризонтите и чистиот кислород. Снегот е пролетен, на пладне кашест, кој рано рани ќе фати добар снег или тоа што остана од него. Фото терени 26.02.2017 и  

повеќе »
Оди на лентата со алатки