Tag Archives: крит грција

Октривање на недопрените падини – КРИТ

crete ski touring

5 жени, 3 дена, Крит, една комерцијална репортажа од Dynafit за ски туринг дестинација за кој многумина не се ни свесни дека постои како опција за ски истражување. Иако островот Крит се наоѓа јужно кон медитеранот со медитеранска и северно-афричка клима, сепак снегот е присутен во зимскиот период на повисоките зони. Највисоки планини се Ида – Псилоритис 2456м и Белата Планина (Лефка …

повеќе »
Оди на лентата со алатки