Tag Archives: Патувања

Maewan – Екстремна Гренландска експедиција – скијање и планинарење

Maewan - Extreme skiing and mountaineering in Greenland

Неколку годишен проект, Maewan (името на бродот), патување околу светот, планинарење, качување карпи, скијање, алпинизам. Ерван Ле Лан е капетан на бродот и таткото на овој проект кој е мулти-дисциплинарна авантура за истражување низ седум мориња. Различно и надвор од комфорот на алпите, алтернатива на удобните хотели, хели скијање или скијање со ратрак…Еден од домородците на Грендланд коментира “Вие сте прилично луди, …

повеќе »

Алтернативна дестинација за истражување – Нов Зеланд

1467365037 new-zealand-winter_h

Ако сте љубители на алтернативни дестинации и ви сметаат парите во џебот. Нашето лето е нивна зима, нивната ниска туристичка сезона е точно кога ви треба најмногу одмор, меѓу јуни и август. И да, ладно е и ќе врне, но во Нов Зеланд ќе врне без разлика во кој период од годината би отишле. А во овој наш летен период …

повеќе »

Сноуборд низ Нов Зеланд

AnttiAutti-NewZealand-Hanafi-0556-640x427

Пределите на Нов Зеланд се несомнено со најдинамични пејсажи. Од овци низ пасишта, дождовни шуми до глечерски реки и снежни планини сета таа варијација при движење од километар во километар

повеќе »
Оди на лентата со алатки