Tag Archives: Korab

Новогодишна ски патрола – Кораб

IMG_5784

Играјќи наоколу со Кораб за последниот ден од годината, некако ни беше најдобар начин да се збогуваме со 2017та, уживајќи во падините на нашата ветена планина, семоќниот Кораб. Навлеговме во територијата на Кораб рано наутро, следејќи го патот пред нас покриен со снег тотално и се препуштивме на оваа снежна чудесна територија. Температурата во пониските зони беше -4°C, додека искачувавме во …

повеќе »

Al Jazeera Balkans преноќи на кровот на Македонија

korab-vrhovi-balkana-al-jazeera_1338

Под водство на домаќините, Илина Арсова и Димитар Попов, планинари и љубители на фрирајд скијањето, беше реализирана корабската епизода од серијалот документарци за планините на Балканот, Врхови Балкана (Vrhovi Balkana) во продукција на телевизија, Al Jazeera Balkans. Беа претставени и снимени, убавините и дивината на Корабскиот масив и неговите импресивни врвови. За потребите на документарниот филм целата екипа преноќи на кровот …

повеќе »

Пробиен Галички пат

Bistra, Carevec (2)

Деновиве е пробиен и исчистен патот за село Галичник. Мала критична точка долга околу 10-15 метри е месноста Царевец која за обично (лесно) возило е тешка за минување. Заради големиот снежен навев кој на места го има и до 2 метри има заледен дел и подлабоки бразди од теренски возила, на кој обичните возила можат да заглават. Патот е генерално сув, а деновиве заради …

повеќе »
Оди на лентата со алатки