Tag Archives: planika

Planika Jalovec – за оние кои ги крстосуваат балканските планини и алпски зони

planika-jalovec-zenkski

Ви ги претставуваме новите модели од добро познатиот бренд на нашиот пазар, планинарските чевли Planika, високогорски Planika Jalovec, машкиот и женскиот модел. На почетокот од годинава, женскиот модел беше на ексклузивен тест, а за новата сезона 2017/2018 почна да се продава во Македонија. Planika моделите Jalovec Man и Jalovec Lady, се наменети за класични планинарски еднодневни или повеќедневни тури, како и захтевни алпинистичко-планинарски …

повеќе »

Планинарските чевли – основен дел од опремата

planika-jalovec

Кога пешачиме во природа една од основните работи се чевлите кои ги носиме на себе. Соодветните чевли придонесуваат, брзо и безбедно движење, а секако и комфор кој треба да обезбеди уживање во најголем дел од времето. Зависно од типот на искачување, постојат повеќе видови на планинарски чевли. За кратки и лесни, летни искачувања обично се користат меки и удобни чевли. …

повеќе »
Оди на лентата со алатки