Tag Archives: Saas-Fee

Необичен за нас обичен ден за нив – Saas Fee

18954919_saas fee glacier

Швајцарскиот глечер Saas Fee денес,  таму тековно функционира борбата за одржување на стазите во лето. Глечерска зона на Saas Fee, Allalin е пристапна преку подземна гондола и работи до крајот на октомври. За време на летниот работен термин, лифтовите отвараат од 7:30 но за да стигнете до таму ви треба повеќе од еден час, па затоа пожелно е да се станува рано за да …

повеќе »

На алпите битка со сонцето

Saas-Fee-001-skimacedonia

Одкога ќе заврши топ сезоната со надоаѓање на летото и топлините на алпите почнуваат стандардните процедури. Низ повисоките ски региони каде што скијањето за најупорните туристи и тренингот за спортистите продолжува, се применува заштита на глечерскиот снег или барем она што ќе остане од него од разорувачките зраци на сонцето. Покривање и заштита на глечерот во Сас Фе (Saas-Fee), Швајцарија.   …

повеќе »
Оди на лентата со алатки