Tag Archives: Salomon

HOLY SHIFT! Некое скалило погоре Salomon S/Lab Shift MNC 13

S LAB SHIFT MNC 13 (2) salomon

Salomon вчера го најави револуционерниот комбиниран скијачки вез, комбинација со перформанси која веројатно многумина ја посакуваат. Ако можете да ги користите вашите везови за туринг како pin везовите со иглички, а од друга страна да скијате со нив како со стандарден вез, тоа е светиот грал, тоа е сонот Моделот Salomon S/Lab Shift MNC 13 ги нуди високите перформанси потребни за …

повеќе »

Разговори од планината – гондола Skyway Monte Bianco

oscar-taiola-skyway-salomon-tv

Во 2015 година е пуштена во погон новата гондола Skyway на Monte Bianco заменувајќи ја старата и истрошена “рустикална” гондола која со декади пренесуваше скијачи и планинари до Punta Helbronner  место на италијанската страна од Mont Blanc. Oscar Taiola  е планинарски водич и икона од поранешната гондола, денес е менаџер за безбедност и ја споделува неговата страст за високите планини. Воедно во …

повеќе »
Оди на лентата со алатки