Tag Archives: sf freeride

SF freeride отвори сезона за скијање со ратрак

16402998_7sf freeride pelister cat skiing

На Пелистер во зоната над 2000 метри SF freeride отвори сезона за скијање со ратрак. Со новиот снег според метео најавите, планираат да ги активираат сите насоки за фрирајд скијање и сноуборд. Активен е и планинарскиот дом Широка.  

повеќе »

Најдоброто од југот – Пелистер низ креативната призма на Александар Буневски

sf freeride pelister fd-1-2

Постојано пишуваме за таа навистина добрата енергија која доаѓа од југот. Пелистер, дом на два ски центри, неколку планинарски домови, широки пространства за фрирајд, турно скијање, снежен фан парк, база на турно ветерани, ентузијасти, фрирајд операции со ратрак и неизбежната екипа на SSNL (ski&snowboard no limit). Шарен колаж кој придонесува и го вади најдоброто од планината. Во прилог видео едит …

повеќе »

Ратракот на SF Freeride од Пелистер се прослави и интернационално

16402856_sf freeride pelister cat skiing

Пелистерскиот PistenBully на  SF Freeride, веќе од класата на олдтајмери се прослави и интернационално. Се појави на официјалната страница на производителот на вакви ратрак машини. Се карактеризира со специфична боја, користи супер кабина која битолчани сами локално ја имаат направено од стари автобуски делови и користи моќен мотор на мерцедес.

повеќе »

ТВ Тера го сподели Пелистер

tv tera ritamot na gradot pelister sf freeride

Го споделуваме со вас прилогот на ТВ Тера со Ритамот на градот, која пројави интерес за нашиот материјал и направи мини репортажа околу фрирајд случувањата на Пелистер. Благодариме ТВ Тера! 🙂

повеќе »

“Дружба на Ловечка” со SSNL, SF-freeride и ПСК Димитар Илиевски Мурато

druzba na lovecka kuka pelister ssnl bitola

SSNL во соработка со SF-freeride и ПСК Димитар Илиевски Мурато ги кани сите љубители на алпинизмот, freeride, back country авантуризмот, сноуборд, опстанок на планина со шатор итн….да ни се придружат овој викенд на Пелистер, на така наречена “Дружба на Ловечка” Локацијата е неопишлива али куќарката е спремна за забава, топол чај, чорба и се разбира преноќување по некои си не …

повеќе »
Оди на лентата со алатки