Турно скијање Пелистер

Битолската турно дивизија во патрола низ падините на Пелистер. Гелчо Јовановски е еден од најстарите и најпознати турно скијачи на југот на Македонија. Во зависност од снежната ситуација на терен од инфо центарот, преку планинарскиот дом Широка до врвот потребни се околу 6 часа, но затоа враќањето-скијањето надоле е награда за целиот труд.

16422925_sf freeride pelister cat skiing 16251698_sf freeride pelister cat skiing

 

За skimacedonia

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Оди на лентата со алатки