Докторите низ студии докажуваат како планинарењето го менува мозокот

Очигледно е дека доброто пешачење низ шума или горе меѓу врвовите ќе ви го исчисти умот, телото и душата, но науката откри дека пешачењето и планинарењето ќе ви го променат мозокот на подобро. Настрана од инстант чувство на смиреност и задоволство што ве придружува за времето поминато на отворено, пешачење во природа го редуцира стресот … Продолжи со читање Докторите низ студии докажуваат како планинарењето го менува мозокот