Александар Кирковски и Дејан Ангелоски на Монте Роса скајмаратон

Вести

Членовите на ПК Македон Александар Кирковски и Дејан Ангелоски втора година во низа ќе настапат на највисоката трка на Алпите, Монте Роса скајмаратонот.

Оваа екстремна високопланинска трка датира од раните 90-ти години како еден од пионерските чекори во скајранингот. Со вкупна должина од 35 километри и 3500 висински метри, се искачува до 4554 мнв — по стрмен и карпест терен, снег, мраз и на поредок воздух.

Учеството е во парови по двајца натпреварувачи, а минатата година Алек и Деки се пласираа на 51-то место од 150 наврски кои земаа учество. Скајмаратонот ќе се одржи на 17.06.2023, а доколку некој сака да ги поддржи во вид на спонзорство нека не контактира.

Претходен написи
Даутица 2023 Outdoor Festival
Следен напис
На денешен ден за прв пат беше искачен врвот Еверест