Алекс Хонолд ја скија најголемата планина во Калифорнија

Вести

Легендарниот скијач Коди Таунсенд беше придружуван од Алекс Хонолд во обид да го поврзе најниското место во Северна Америка, басенот Бадвотер (-86 м под нивото на морето) со највисокото место на континенталниот дел на Соединетите Американски Држави, планината Витни (4.421 м надморска височина) преку 217 километри возење велосипед, поврзано со искачување и скијање на планината Витни.

На Хонолд не му е непознато страдањето и се приклучува на својата долгогодишна цел, но направен на начин кој не му е многу познат – на скии.

Овој филм е дел од проектот „Педесет“ на Таунсенд, во кој тој се обидува да ги искачи и скија сите 50 линии и планини опишани во книгата „50 класични скијачки спуштања на Северна Америка“. Серијата го документира патувањето на Таунсенд, предизвиците и секоја линија и планина наведени во книгата. Тоа е патување низ највеличествените планини и скијачки линии во Северна Америка заедно со уникатен увид во тоа како скијачите донесуваат одлуки, како планираат, навигираат и безбедно се движат низ планините заедно со луѓето кои ги посветуваат своите животи на планините.

Претходен написи
Никогаш не е доцна да почнеш да се качуваш
Следен напис
Оваа зима не чекаат правила на европските скијачки центри кои се дефинирани согласно епидемиолошката состојба.