Каде може да скијате во април

Вести

фото 05.04.2021, Мики Црнокрак

Викендов оперативни за скијање се Попова Шапка и Маврово. Квалитетот на патеките наутро е добар, во текот на денот во пролетна состојба. Дневната температура на ски терените ќе се движи до 10° нулата па и квалитетот на патеките ќе биде променлив . Во текот на работните денови ски лифтовите функционираат на работен минимум, односно вртат само дел од нив.

Ски центарот Попова Шапка ќе фунцкционира до недела, 11ти април, тоа засега е последниот ден од ски сезоната за центарот.

Претходен написи
Спасителната Служба Златоврв Прилеп: Кој ќе ги спасува планинските спасителни служби?
Следен напис
Како Охрид ги решава “дивоградбите” околу езеро