Вебинар „Жени на планина“

Вести

На 17 ноември 2021, во 19 часот, UIAA ја организира третата серија настани, сега на тема „Жени на планина“. Ќе биде одржан 90 минутен онлајн семинар – Вебинар, кога ќе бидат прикажани неколку кратки филмови за животот и активностите на повеќе жени, планинарки и качувачки, и ќе биде одржана дискусија на темите: „Подготовката на „Herstory”, „Жени, планинарски водичи“, „Здравјето на жените на планина“ и „Глобален програм за менторирање во спортот“. Учеснички на Вебинарот се жени од нашата држава, Еквадор, Србија, Чешката Република, САД, Косово, Грција, Индија, Бугарија.

Регистрaција на линкот. Повеќе информации .

Претходен написи
Астронаутите на НАСА споделија слики од Хималаите
Следен напис
Еверест слави 100 години од првата експедиција