Дознајте кој е најголемиот планински масив во Македонија

Вести

Мокра Планина или Јакупица е најголемиот планински масив во Македонија според своето пространство, кој е сочинет од планините Јакупица, Караџица, Даутица, Голешница и Китка. Највисок врв е Солунска Глава со надморска височина од 2.540 метри.

Претходен написи
Гори шума на непристапен терен над Теарце во Националниот парк „Шар Планина“
Следен напис
Попова Шапка и Маврово забелеа, засега недоволно за ски активности