Документарно видео „Заробени реки“

Вести

Реките се крвотокот на земјата. Но, капиталот во спрега со политиката, уништуваат сѐ што ќе им се најде на патот, за ситна и краткорочна корист. Во продолжение се три приказни, три живи сведоштва за животот и реките. Погледнете го мини документарниот филм “Заробени реки” и дознајте сѐ за влијанието на малите хидроцентрали врз животот на луѓето и природата.

Претходен написи
Како всушност функционираат ски-центрите
Следен напис
Отаде можното: еден човек, четиринаесет врвови и планинарско достигнување на животот