За Велигден во Галичник

Вести

Деновиве се пробива патот кон село Галичник. Една од најкомплексните делници, локацијата кај Царевец, вчера беше пробиена, а снежните навеви достигнуваат висина и над 4 метри. На атрактивниот снежен тунел ќе може да му се восхитувате попатно кон Галичник, кој за Велигден ќе биде ослободен од снежната опсада.

Претходен написи
Викендов затвори Маврово но скијањето на Бистра ќе продолжи
Следен напис
Научниците oткриваат како дождот може да ги „обликува“ планините