Изгоре планинарскиот дом Широка на Пелистер

Вести

Изминатата ноќ изгоре планинарскиот дом Широка на Пелистер. Пред 2-3 години благодарение на @hotelsumskifeneri и луѓето кои гравитираат околу, беше комплетно реновиран и опремен за престој и преспивање. Причините засега непознати, објектот е комплетно уништен.

Домот Копанки исто така е изгорен, а од тогаш не е преземено ништо за да биде реновиран.

Претходен написи
Шокантна вест од Sölden загина Marko Grilc
Следен напис
Хималајски Game Changer: Нов пристап за искачување на Монт Еверест