Информација за повлекување на SCORPIO EASHOOK LANYARD

Вести

Повлекување на SCORPIO EASHOOK (L060BA00), кои се продаваат поединечно или како дел од комплет VIA FERRATA EASHOOK (K029DA00 and K029DA01), поради ризик од дефект на вратичката на карабинот. Веднаш престанете да ги користите производите од ова отповикување.

Повлечените производи се:
SCORPIO EASHOOK L060BA00, продаван поединечно
KIT VIA FERRATA EASHOOK: K029DA00 and K029DA01

Засегнати се само производите произведени и испорачани од 1 јануари 2021 година и со сериски броеви помеѓу 21A 0000000 000 и 21I 9999999 999.

Неисправност на производот:
Овие производи имаат дефект: во ретки случаи, вратичката на карабинот останува отворена и повеќе не се затвора автоматски. Користењето на карабинер со отворена капија не ја осигурува безбедноста на корисникот во случај на пад.

Ако имате SCORPIO EASHOOK што е засегната од ова отповикување, дури и ако работи нормално, престанете да го користите веднаш и вратете го на производителот или дистрибутерот.

Претходен написи
Скијачка приказна – Запознајте го Alberto Tomba, лошото момче на скијањето
Следен напис
Ковид бандана со филтер – ски опрема на сезоната