Информација од ПЕЦЛ за кулоарот Гоуте на МОНТ БЛАН

Вести

Вредна информација од ПЕЦЛ за сите што планираат во 2022 да се искачуваат на МОН БЛАН.

Фондацијата Пецл е посветена да најде решенија за да се намалат несреќите во кулоарот Гоуте, по „нормалната“ патека кон Мон Блан, Франција.

Од 9 јули до 28 август, железничката линија МОН БЛАН ќе работи од 07:00 (од Fayet), наместо од 08:00. Тргнувањето во 07:00 часот ќе им овозможи на планинарите и водичите да го поминат кулоарот Гоуте во период од денот со најмалку камени лавини.

Повеќе информации на линкот.

Претходен написи
Соопштение на Еколошка групација Грин Пауер
Следен напис
Најнова публикација на Еко-свест