Копаоник стартува на 8ми декември

Вести

Копаоник еден од водечките балкански ски центри објави дека првите скии за сезона 2023 ќе може да лизгаат на 8-11 декември годинава. ski opening на Копаоник веќе дванаесетта година стана познат туристички настан и привлекува се повеќе скијачи од регионот.

Сам по себе тој настан не бил ништо ако низ годините наназад Скијалишта Србије не вложеа милионски суми во најмодерни лифтови, гондоли, инфраструктура и секако големи, широки и безбедни ски патеки по сите највисоки светски стандарди.

Гужвата која се создаде во тој ски центар го донесе најдоброто за хотелите и целата пропратна индустрија, зголемената побарувачка ги вивна цените на услугите нагоре па мед има речиси за сите.

Претходен написи
СЕЗОНСКИ СКИПАС ОД СРБИЈА ВАЖИ ВО ЦРНА ГОРА И ОБРАТНО
Следен напис
Падна првиот снег на Галичник