К2: Првата фотографија од врвот

Вести

Jа имаме и првата фотографија од врвот К2 искачен зимски, што го прикажува Сона Шерпа со познатата пирамидална сенка на планината, која се протега со километри во далечината зад него додека заоѓа сонцето. Чанг Дава Шерпа вчера изјави дека осуммина од успешниот тим ќе останат во Камп 3, додека Сона Шерпа и Гаjeе Шерпа продолжуваат надолу кон Базниот камп.

Претходен написи
К2: Со или без кислород?
Следен напис
К2: Фотографии, детали и реакции за епското искачување