Македонските локалитети за качување објавени во престижното списание Grimper

Вести

Како дел од соработката помеѓу Амбасадата на Франција, Швајцарската Програма за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ) и Македонската Спортска Качувачка Федерација, Француското специјализирано списание „Grimper“ посвети неколку страници за локалитетите за спортско качување кај нас, отворање на нови насоки и претставување на Македонија како дестинација во подем за спортско качување. Целната група на Grimper е франкофонска публика, љубители на адреналински и планински спортови и активни туристи.
Climbing Federation,

Прочитајте ja статијата на Fred Labreveux на Grimper на следниот линк и истражете повеќе за македонските качувачки локалитети.

📷 Fred Labreveux

Претходен написи
Македонски експедиции на врвот Ленин Пик – 7.134 метри
Следен напис
„КОЗЈАК 2013“ започнува проект за едукација на младите од општините Куманово