Македонски алпинисти го искачија Grossglockner по Stüdlgrat

Вести

Четиричлена група македонски алпинисти Слободан Бобо Димовски, Никола Илиевски, Дејан Тодевски и Никола Андоноски на 5-ти јануари за прв пат успеаја да го искачат Grossglockner преку Stüdlgrat на температура од -20 степени, многу ветер и екстремни услови.

Знамето на ЕГ Грин Пауер за прв пат се развеја под врвот известуваат од Планинарскиот дом Папрадиште и Грин Пауер.

Честитки од срце и на сите наши македонски алпинисти. Сите се пристигнати во Македонија.

Претходен написи
8-те најдобри планински филмови за секој љубител на авантури
Следен напис
Гори шума на непристапен терен над Теарце во Националниот парк „Шар Планина“