Македонски експедиции на врвот Ленин Пик – 7.134 метри

Вести

Македонските високогорци забележаа нов успех. На 25ти во 11:19 ч. двајца членови од тимот на клубот I love hiking успеаа да ја искачат најдолгата 7000ка Ленин Пик 7134м. Истиот ден уште двајца македонци од клубот H2O исто така успееа да го качат врвот, што се нема случено многу одамна. Нивните имиња се Васил Скрчески, Филип Костадинов, Миленка Шаровиќ и Златко Јаковски. Сите се вратени во базниот камп и чекаат трансфер до Македонија. Уште неколку членови од овие клубови и двајца членови од ПК Македон засега не успеваат да го искачат врвот. Им посакуваме брзо и безбедно враќање во Македонија.

Претходен написи
Грешки на кои треба да внимаваат планинари почетници
Следен напис
Македонските локалитети за качување објавени во престижното списание Grimper