Мечка беше спасена од нехумани ловци под Пелистер

Вести

Мечка над пелистерското село Брајчино беше заробена и жртва на диви ловци кои користеа нехумани методи на примки- односно, сајли за замки.

На повик на здружението „Мали херои” од Битола кое е за заштита на животните, Перо Стојчевски и Александар Алексов, ветеринари од Битола и Ресен, заедно со планинскиот спасувач Петар Нолев, веднаш се упатија на лице место каде со пушка за успивање и соодветна анестезија ја успија мечката. Следуваше прва помош со третирање на раните, антибиотска терапија, чип-таг, по што беше успешно разбудена и ослободена во природа.

Претходен написи
600 планинари се искачија на Титов врв
Следен напис
Полски турист се здобил со повреда на Матка