На денешен ден…

Вести

На денешен ден, 26.10.1962 година е роден Даво Карничар, словенечки алпинист, кој се искачи на Анапурна I во 1995 година и на Еверест во 2000 година. Тој ги направи првите целосни скијачки спустови од двете планини. Почина во 2019 година, на 56-годишна возраст. Фото ©: Архива на Даво Карничар.

Претходен написи
FIS Development Camp за македонските бордери
Следен напис
ЕДНОМЕСЕЧНА ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ПЛАНИНАТА БИСТРА