Од денес делумна забрана за движење во парк-шумата „Водно“ и во паркот на природата „Гази Баба“

Вести

Градот Скопје ги известува граѓаните дека од утре (24.06.2022 година) во парк-шумата „Водно“ и во паркот на природата „Гази Баба“ се воведува делумна забрана за движење, во периодот од 6:00 до 20:00 часот.

Воведувањето на делумната забрана за движење е според одлуката од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, а по барање на ЈП „Национални шуми“ – Скопје, согласно член 57 став 2 од Законот за шумите.

Градот Скопје апелира до граѓаните да ја почитуваат воведената делумна забрана за движење во парк-шумата „Водно“ и во паркот на природата „Гази Баба“ и да придонесат за зачувување на зеленилото од евентуални пожари.

Претходен написи
Појаснување на делумната забрана за движење во шумите
Следен напис
Изгласана е финансиска помош за обнова на планинарскиот дом во висина од 3.800.000 денари