Онлајн конференција „Одржлив туризам. Туризмот и европските планини“

Вести

ФПСМ (Федерацијата на планинарски спортови на Македонија) и ЕУМА (Европската Унија на планинарски асоцијации) ве покануваат на онлајн конференција „Одржлив туризам. Туризмот и европските планини“. Конференцијата е поддржана од Европскиот комитет на региони. Ќе се одржи во вторник, 19 октомври 2021, со почеток во 14 часот. Времетраење на конференцијата е 2 часа.

Aгенда:
Вовед (5 мин.)
Главен говорник: Claudia Monteiro de Auigiar, членка на Европскиот Парламент.
Говорници:
Adrian Teban, градоначелник на Цугир, Романија (15 мин.)
Marco Onida, Експерт во Главниот директорат за заштита на околината при Европската Комисија (15 мин.)
Andreas Aschaber, Генерален Секретар на ЕУМА (15 мин.)
Ingrid Hayek, Потпретседателка на ЕУМА (10 мин.)
Wladyslaw Ortyl, Претседател на регионот Поткарпатија, Полска (15 мин.)
Marius Ursaciuc, Градоначелник на Гура Хуморулу, Романија (15 мин.)
Прашања и одговори (45 мин.)
Модератор: Raul Casan.

Пристап на линкот.
Meeting ID: 995 0313 1080
Passcode: 541935

Претходен написи
Снежна идила низ Македонија
Следен напис
Дани Арнолд ги комплетира брзинските соло искачувањата на Алпите