Оперативни Алпски ски центри периодов

Вести

Препорачуваме пред да се појавите, проверете ги тековните и ажурирани информации, затоа што условите може да ја променат ситуацијата особено во овој период од годината. Повеќето алпски центри се при крај, скијањето е прифатливо и најдобро, приближно на зимски услови само во зоните над 2500 метри каде што температурата го држи снегот во поскијачки услови.

Austria

Soelden (глечерската зона) – May 7th

Piztal – May 7th

Moltaler – May 7th

Stubai – May 21st

Kaunertaler – May 21st

Kitzsteinhorn – May 29th

Hintertux – работи цела година (не го препорачуваме август месец)

France

Val Thorens – May 8th

Tignes – May 7th

Val d’Isere -May 7th

Italy

Cervinia – May 7th

Passo Tonales (глечерската зона) – May 7th

Switzerland

Engelberg – May 7th

Glacier 3000 – May 7th

Zermatt – работи цела година (не го препорачуваме август месец)

Скандинавија

Finland

Levi – May 7th

Ruka – May 7th

Norway

Fonna – започнува со работа на 7ми мај. Условите и студениот север стануваат прифатливи за човечкото постоење.

Северна Америка

Canada

Blackcombe – May 22nd

Lake Louise – May 7th

Sunshine Village – May 21st

USA

Heavenly – May 7th

Brian Head Resort – May 7th

Copper Mountain – May 7th

Solitude – May 21st

Winter Park – May 21st

Breckenridge – May 28th

Snowbird –May 29th

A-Basin – June 4th

Palisades Tahoe – средина на јуни

Mammoth Mountain – Јули, Август

Претходен написи
Заштита на кожата од сонце, инсекти и сериозни инфекции
Следен напис
Две лица зафатени едно загина од лавина во Samnaun/Ischgl